Skip to main content
Accessoires

Tampo Techniek Nederland BV ook bekend als TTN is al meer dan 35 jaar
fabrikant van tampondruk apparatuur en verbruiksartikelen. Gedurende deze periode is TTN
uitgegroeid tot een zeer ervaren leverancier voor de tampondruk industrie.

Kruistafels

De TTN kruistafels zijn ideaal om uw producten op te positioneren voor het drukken. We hebben 4 kruistafels in ons assortiment.

 • XY 75 kruistafel
 • XY 100 kruistafel
 • XY 170 kruistafel
 • XY 240 kruistafel

Alle XY tafels zijn in de X- en Y-richting verstelbaar. De XY 100 en XY 170 hebben daarnaast ook een ronde topschijf die gecontroleerd geroteerd kan worden. Zo kan men ervoor zorgen dat de bedrukkingen ook recht op de producten geplaatst worden. Eenmaal in positie kun je met een schroef de XY tafel borgen.

De XY 240 Kruistafel kan ingebouwd worden in de machine onderstellen. Deze hebben ook de roteer mogelijkheid. Deze tafel is ontwikkeld om productshuttles uit te lijnen, maar kan ook worden gebruikt om producten of zelfs hele tampondrukmachines uit te lijnen.

Onderstellen TTN tampondrukmachines

Tafel onderstel TTN 100 en 200 serie
Dit onderstel kan gemonteerd worden op praktisch iedere werktafel. Het wordt geleverd met een in hoogte verstelbare producttafel die optioneel nog uitgebreid kan worden met een XY kruistafel 100mm met rotatie mogelijkheid. Als het onderstel in combinatie met een 2- of 3-kleuren tampondrukmachine wordt gebruikt, kan men op de producttafel een elektro-pneumatische 2-kleuren shuttle slag 100/125mm of een elektro-pneumatische 3-kleuren shuttle slag 2x80mm monteren.

Hoog onderstel TTN 100 en 200 serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Het onderstel is uitgevoerd met een hoogte verstelbare producttafel. De geleiding voor deze tafel is teruggelegd in het onderstel wat de beenruimte ten goede komt. De producttafel is uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.
Hoog onderstel TTN Universal serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Aan dit onderstel zit geen producttafel. De producttafel zit namelijk al aan de tampondrukmachine zelf bevestigd. Dit onderstel kan gebruikt worden onder de TTN Universal serie tampondrukmachines, maar ook de TTN 100 en 200 Next Generation tampondrukmachines kunnen hier op geplaatst worden. uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.
Hoog onderstel TTN 350 serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Het onderstel is uitgevoerd met een hoogte verstelbare producttafel. De geleiding voor deze tafel is teruggelegd in het onderstel wat de beenruimte ten goede komt. De producttafel is uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.

Shuttles voor TTN tampondrukmachines

Elektronische multi-kleuren shuttle slag 260, 360 of 610mm.
Deze shuttles kunnen worden gecombineerd met machines Next Generation serie. De shuttle wordt aangedreven door een stappenmotor. De bediening van de shuttle is geïntegreerd in het bedieningspaneel van de bijbehorende tampondrukmachine. De shuttle is naar eigen wens in aantal kleuren en positioneringen in te stellen. Dit is dan wel gelimiteerd tot de maximum configuratie van de tampondrukmachine. Een kruistafel XY 100 of XY 170 kan op de producttafel van de shuttle worden gemonteerd voor een betere productpositionering.

Aanvulling op de elektronische shuttles: TTN XY 240 voor het integreren in hoge onderstellen
Deze kruistafel is speciaal ontworpen voor het gebruik van elektronische shuttles, in combinatie met het gebruik van een tampondrukmachine met een hoog onderstel. De kruistafel past precies in het hoge onderstel. Ook is deze tafel met een vernuftig rotatie system voor zeer accurate positionering. Op de kruistafel kan i.p.v. een elektronische ook een normale producttafel worden gemonteerd voor het plaatsen van grote productmallen.
Electro-pneumatische productshuttles slag 70mm, 80mm, 100mm, 125mm of 2x80mm.
Dit type shuttle kan alleen in combinatie met de Next Generation series machines worden toegepast. Deze shuttles zorgen er voor dat de producten tijdens het drukproces van de ene naar de andere kleur vervoerd worden. De shuttles zijn leverbaar in verschillende slaglengtes afhankelijk van het type tampondrukmachine waar op ze worden gemonteerd. De snelheid waarmee de shuttle beweegt is instelbaar. Een kruistafel XY 75 of XY 100 kan op de producttafel van de shuttle worden gemonteerd voor een betere productpositionering.
Electro-pneumatische tamponshuttles slag 100mm en 150mm.
Dit type shuttle kan alleen in combinatie met de TTN 200 Next Generation 2-kleuren of de TTN Universal 2-kleuren machines worden toegepast. Deze shuttles zorgen er voor dat de tampons tijdens het drukproces verschoven worden om zo een 2-kleuren druk te maken. Het grote voordeel hiervan is dat de te bedrukken producten niet bewegen. De shuttles zijn leverbaar in 2 verschillende slaglengtes afhankelijk van het type tampondrukmachine waar op ze worden gemonteerd. De snelheid waarmee de shuttle beweegt is instelbaar.

Tape-cleaners voor TTN tampondrukmachines

Een zeer doeltreffende manier om de tampons tijdens het drukken schoon te maken is met plakband. Vaak wordt handmatig de tampon even schoongemaakt. Er bestaat ook de mogelijkheid om de tampondrukmachine uit te voeren met een tape-cleaner. Op alle machines uit de TTN Next Generation series is een tape-cleaner unit leverbaar. De tape-cleaner wordt bediend via het bedieningspaneel van de bijbehorende tampondrukmachine. Van daaruit is het mogelijk om een interval te programmeren waarbij de tape-cleaner moet werken, bijvoorbeeld na iedere 5de drukgang. Na iedere reiniging trekt de tape cleaner de plakband door zodat er een nieuw stuk plakband klaar staat voor de volgende reiniging. De lengte van het doortrekken kan ook worden ingesteld. De foto toont een tape-cleaner in combinatie met een TTN 90 EKO TE tampondrukmachine. Dit model tape-cleaner past op alle TTN Next generation tampondrukmachines

Productmallen voor tampondrukmachines

TTN levert handige producten voor het maken van productmallen. Ook heeft TTN veel ervaring met het maken van product mallen op maat. Bij TTN kunt u ook uw productmallen op maat laten maken.

Deze worden op specificatie van de klant vervaardigd. Dit soort mallen zeer duurzaam en ook reproduceerbaar in series. Dus uitermate geschikt voor het gebruik in combinatie met tampondruk automatiseringen. Het materiaal waar dit soort mallen van gemaakt worden is over het algemeen thinner bestendig en kunnen dus goed worden schoongemaakt bij eventuele misdrukken. Dit soort mallen kunnen uitgevoerd worden met magneten en paspen gaten om het uitwisselen van productmallen zonder hulp van gereedschap uit te voeren.

Kneedsiliconen 2-componenten

Deze kneedsilicone moet gemengd worden in de verhouding 1:1 waarna het met de hand gekneed moet worden tot een homogeen gekleurde massa. Vervolgens kun u uw te bedrukken product in de gom drukken en eventueel rondom een beetje aandrukken tot het goed om het product heen sluit. Binnen enkele minuten is de kneedsiliconen uitgehard en kunt u hem als opname voor uw product op de machine monteren. Schoon, makkelijk snel. Leverbaar in sets van 10 kg (2x5kg). Eenmaal uitgehard zal de mal toch enigszins rubberachtig aan blijven voelen. Stevig genoeg om producten prima te positioneren, maar zacht genoeg om de producten niet te beschadigen.

Kunsthars FC51

Een 2 componenten (verhouding 1:1) kunsthars geschikt voor het gieten van productmallen. Uitermate geschikt voor producten waar moeilijk een mal van te maken is. Als het eenmaal gemengd is duurt het ongeveer 20 tot 25 minuten voordat de hars uithard. Na het uitharden kan men zeer eenvoudig gaatjes boren of andere bewerking uitvoeren op het materiaal. Leverbaar in sets van 1,5 kg (2×0,75kg) In tegenstelling tot de kneedsiliconen mallen is deze mal van hard materiaal.

Indextafels voor tampondrukmachines

De indextafel is een systeem welke kan worden gebruikt in combinatie met alle TTN Next Generation tampondrukmachines. Met de indexeertafel kunt u geautomatiseerd drukken en daardoor een veel hogere productiviteit behalen. Met name het meerkleuren drukken gaat op de indexeertafel zeer snel. Het grote voordeel van een indextafel is dat men meerdere handelen tegelijkertijd kan doen. Zo kunnen meerdere kleuren tegelijkertijd worden gedrukt. Dit gaat sneller dan wanneer een standaard machine met shuttle kleur voor kleur af moet drukken. Ook kan men tijdens het drukken van de producten andere producten weer voor- en/of nabehandelen. Ook het laden en lossen van de producten kan gelijktijdig met het drukproces worden uitgevoerd. Een ideaal instrument om hoge output te draaien. Per product heeft men wel meerdere identieke productmallen nodig die hoogwaardig zijn vervaardigd. We kunnen de indexeertafel in diverse configuraties bouwen, afhankelijk van de producten die u ermee wilt drukken. Zo kunnen we de indexeertafel leveren in de volgende verdelingen:
 • 2-stappen
 • 3-stappen
 • 4-stappen
 • 6-stappen
 • 8-stappen
 • 12-stappen
 • 24-stappen
Ook kunnen we de diameter van het blad aanpassen. Standaard hebben we bladen van 400 en 600mm diameter. Andere formaten zijn ook leverbaar.

De machine hier op de foto is een 4-staps indexeertafel met een diameter van 400mm in combinatie met een TTN 90 EKO TE

Lineair takt transportband voor tampondrukmachines

De lineair takt transportband is een system welke kan worden gebruikt in combinatie met alle TTN Next Generation tampondrukmachines. Met een lineair takt transportband kunt u geautomatiseerd drukken en daardoor een veel hogere productiviteit behalen. Met name het meerkleuren drukken gaat op de lineair band zeer snel. We kunnen de lineair takt transportband in diverse configuraties bouwen, afhankelijk van de producten die u ermee wilt drukken.

Indien nodig, kunnen we op de lineair takt transportband nog andere apparatuur op en bijbouwen. Bijvoorbeeld:

 • Laad station.
 • Uitname station.
 • Voorbehandeling apparatuur (bevlammen, plasma of corona).
 • Nabehandeling apparatuur (bevlammen, plasma of corona).
 • Droogtunnel.
 • Evt. andere bewerkingen. De standaard lineair takt transportband is leverbaar in 2 verschillende formaten:
 • 1: 33 pallets, 4 inch breed met 11 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
 • 2: 22 pallets, 6 inch breed met 7 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
Er is ook een verlengde versie leverbaar in 2 versies:
 • 1: 64 pallets, 4 inch breed met 24 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
 • 2: 32 pallets, 8 inch breed met 12 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.

Andere lengte en breedtes van de lineair takt transportband zijn op verzoek leverbaar. In principe doen de indextafel en lineair takt transportband hetzelfde. Echter beide systemen hebben voor en nadelen:

De indextafel:
Voordeel: heeft per product relatief weinig productmallen nodig.
Nadeel: Men heeft voor iedere drukgang een separate tampondrukmachine nodig.

Lineair takt transportband:
Voordeel: meerkleuren drukwerk kan met 1 tampondrukmachine uitgevoerd worden.
Nadeel: Men heeft veel productmallen nodig per product.

Transportbanden

TTN transportbanden kunnen worden geleverd in diverse afmetingen. Al onze transportbanden worden compleet geleverd met frequentieregelaar om de snelheid van de transportband aan te passen.
Bandmateriaal: Poly-urethaan. (ander materialen op verzoek leverbaar.)

Diverse standaard maten zijn leverbaar:

 • 200x1500mm
 • 200x2000mm
 • 300x1500mm
 • 300x1500mm

Andere maten ook leverbaar op aanvraag.

Als drogen op kamertemperatuur niet toereikend is, kunnen we de transportbanden ook nog leveren met een droogtunnel met warme luchtblazer.

Kruistafels

De TTN kruistafels zijn ideaal om uw producten op te positioneren voor het drukken. We hebben 4 kruistafels in ons assortiment.

 • XY 75 kruistafel
 • XY 100 kruistafel
 • XY 170 kruistafel
 • XY 240 kruistafel

Alle XY tafels zijn in de X- en Y-richting verstelbaar. De XY 100 en XY 170 hebben daarnaast ook een ronde topschijf die gecontroleerd geroteerd kan worden. Zo kan men ervoor zorgen dat de bedrukkingen ook recht op de producten geplaatst worden. Eenmaal in positie kun je met een schroef de XY tafel borgen.

De XY 240 Kruistafel kan ingebouwd worden in de machine onderstellen. Deze hebben ook de roteer mogelijkheid. Deze tafel is ontwikkeld om productshuttles uit te lijnen, maar kan ook worden gebruikt om producten of zelfs hele tampondrukmachines uit te lijnen.

Onderstellen TTN tampondrukmachines

Tafel onderstel TTN 100 en 200 serie
Dit onderstel kan gemonteerd worden op praktisch iedere werktafel. Het wordt geleverd met een in hoogte verstelbare producttafel die optioneel nog uitgebreid kan worden met een XY kruistafel 100mm met rotatie mogelijkheid. Als het onderstel in combinatie met een 2- of 3-kleuren tampondrukmachine wordt gebruikt, kan men op de producttafel een elektro-pneumatische 2-kleuren shuttle slag 100/125mm of een elektro-pneumatische 3-kleuren shuttle slag 2x80mm monteren.

Hoog onderstel TTN 100 en 200 serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Het onderstel is uitgevoerd met een hoogte verstelbare producttafel. De geleiding voor deze tafel is teruggelegd in het onderstel wat de beenruimte ten goede komt. De producttafel is uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.
Hoog onderstel TTN Universal serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Aan dit onderstel zit geen producttafel. De producttafel zit namelijk al aan de tampondrukmachine zelf bevestigd. Dit onderstel kan gebruikt worden onder de TTN Universal serie tampondrukmachines, maar ook de TTN 100 en 200 Next Generation tampondrukmachines kunnen hier op geplaatst worden. uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.
Hoog onderstel TTN 350 serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Het onderstel is uitgevoerd met een hoogte verstelbare producttafel. De geleiding voor deze tafel is teruggelegd in het onderstel wat de beenruimte ten goede komt. De producttafel is uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.

Shuttles voor TTN tampondrukmachines

Elektronische multi-kleuren shuttle slag 260, 360 of 610mm.
Deze shuttles kunnen worden gecombineerd met machines Next Generation serie. De shuttle wordt aangedreven door een stappenmotor. De bediening van de shuttle is geïntegreerd in het bedieningspaneel van de bijbehorende tampondrukmachine. De shuttle is naar eigen wens in aantal kleuren en positioneringen in te stellen. Dit is dan wel gelimiteerd tot de maximum configuratie van de tampondrukmachine. Een kruistafel XY 100 of XY 170 kan op de producttafel van de shuttle worden gemonteerd voor een betere productpositionering.

Aanvulling op de elektronische shuttles: TTN XY 240 voor het integreren in hoge onderstellen
Deze kruistafel is speciaal ontworpen voor het gebruik van elektronische shuttles, in combinatie met het gebruik van een tampondrukmachine met een hoog onderstel. De kruistafel past precies in het hoge onderstel. Ook is deze tafel met een vernuftig rotatie system voor zeer accurate positionering. Op de kruistafel kan i.p.v. een elektronische ook een normale producttafel worden gemonteerd voor het plaatsen van grote productmallen.
Electro-pneumatische productshuttles slag 70mm, 80mm, 100mm, 125mm of 2x80mm.
Dit type shuttle kan alleen in combinatie met de Next Generation series machines worden toegepast. Deze shuttles zorgen er voor dat de producten tijdens het drukproces van de ene naar de andere kleur vervoerd worden. De shuttles zijn leverbaar in verschillende slaglengtes afhankelijk van het type tampondrukmachine waar op ze worden gemonteerd. De snelheid waarmee de shuttle beweegt is instelbaar. Een kruistafel XY 75 of XY 100 kan op de producttafel van de shuttle worden gemonteerd voor een betere productpositionering.
Electro-pneumatische tamponshuttles slag 100mm en 150mm.
Dit type shuttle kan alleen in combinatie met de TTN 200 Next Generation 2-kleuren of de TTN Universal 2-kleuren machines worden toegepast. Deze shuttles zorgen er voor dat de tampons tijdens het drukproces verschoven worden om zo een 2-kleuren druk te maken. Het grote voordeel hiervan is dat de te bedrukken producten niet bewegen. De shuttles zijn leverbaar in 2 verschillende slaglengtes afhankelijk van het type tampondrukmachine waar op ze worden gemonteerd. De snelheid waarmee de shuttle beweegt is instelbaar.

Tape-cleaners voor TTN tampondrukmachines

Een zeer doeltreffende manier om de tampons tijdens het drukken schoon te maken is met plakband. Vaak wordt handmatig de tampon even schoongemaakt. Er bestaat ook de mogelijkheid om de tampondrukmachine uit te voeren met een tape-cleaner. Op alle machines uit de TTN Next Generation series is een tape-cleaner unit leverbaar. De tape-cleaner wordt bediend via het bedieningspaneel van de bijbehorende tampondrukmachine. Van daaruit is het mogelijk om een interval te programmeren waarbij de tape-cleaner moet werken, bijvoorbeeld na iedere 5de drukgang. Na iedere reiniging trekt de tape cleaner de plakband door zodat er een nieuw stuk plakband klaar staat voor de volgende reiniging. De lengte van het doortrekken kan ook worden ingesteld. De foto toont een tape-cleaner in combinatie met een TTN 90 EKO TE tampondrukmachine. Dit model tape-cleaner past op alle TTN Next generation tampondrukmachines

Productmallen voor tampondrukmachines

TTN levert handige producten voor het maken van productmallen. Ook heeft TTN veel ervaring met het maken van product mallen op maat. Bij TTN kunt u ook uw productmallen op maat laten maken.

Deze worden op specificatie van de klant vervaardigd. Dit soort mallen zeer duurzaam en ook reproduceerbaar in series. Dus uitermate geschikt voor het gebruik in combinatie met tampondruk automatiseringen. Het materiaal waar dit soort mallen van gemaakt worden is over het algemeen thinner bestendig en kunnen dus goed worden schoongemaakt bij eventuele misdrukken. Dit soort mallen kunnen uitgevoerd worden met magneten en paspen gaten om het uitwisselen van productmallen zonder hulp van gereedschap uit te voeren.

Kneedsiliconen 2-componenten

Deze kneedsilicone moet gemengd worden in de verhouding 1:1 waarna het met de hand gekneed moet worden tot een homogeen gekleurde massa. Vervolgens kun u uw te bedrukken product in de gom drukken en eventueel rondom een beetje aandrukken tot het goed om het product heen sluit. Binnen enkele minuten is de kneedsiliconen uitgehard en kunt u hem als opname voor uw product op de machine monteren. Schoon, makkelijk snel. Leverbaar in sets van 10 kg (2x5kg). Eenmaal uitgehard zal de mal toch enigszins rubberachtig aan blijven voelen. Stevig genoeg om producten prima te positioneren, maar zacht genoeg om de producten niet te beschadigen.

Kunsthars FC51

Een 2 componenten (verhouding 1:1) kunsthars geschikt voor het gieten van productmallen. Uitermate geschikt voor producten waar moeilijk een mal van te maken is. Als het eenmaal gemengd is duurt het ongeveer 20 tot 25 minuten voordat de hars uithard. Na het uitharden kan men zeer eenvoudig gaatjes boren of andere bewerking uitvoeren op het materiaal. Leverbaar in sets van 1,5 kg (2×0,75kg) In tegenstelling tot de kneedsiliconen mallen is deze mal van hard materiaal.

Indextafels voor tampondrukmachines

De indextafel is een systeem welke kan worden gebruikt in combinatie met alle TTN Next Generation tampondrukmachines. Met de indexeertafel kunt u geautomatiseerd drukken en daardoor een veel hogere productiviteit behalen. Met name het meerkleuren drukken gaat op de indexeertafel zeer snel. Het grote voordeel van een indextafel is dat men meerdere handelen tegelijkertijd kan doen. Zo kunnen meerdere kleuren tegelijkertijd worden gedrukt. Dit gaat sneller dan wanneer een standaard machine met shuttle kleur voor kleur af moet drukken. Ook kan men tijdens het drukken van de producten andere producten weer voor- en/of nabehandelen. Ook het laden en lossen van de producten kan gelijktijdig met het drukproces worden uitgevoerd. Een ideaal instrument om hoge output te draaien. Per product heeft men wel meerdere identieke productmallen nodig die hoogwaardig zijn vervaardigd. We kunnen de indexeertafel in diverse configuraties bouwen, afhankelijk van de producten die u ermee wilt drukken. Zo kunnen we de indexeertafel leveren in de volgende verdelingen:
 • 2-stappen
 • 3-stappen
 • 4-stappen
 • 6-stappen
 • 8-stappen
 • 12-stappen
 • 24-stappen
Ook kunnen we de diameter van het blad aanpassen. Standaard hebben we bladen van 400 en 600mm diameter. Andere formaten zijn ook leverbaar.

De machine hier op de foto is een 4-staps indexeertafel met een diameter van 400mm in combinatie met een TTN 90 EKO TE

Lineair takt transportband voor tampondrukmachines

De lineair takt transportband is een system welke kan worden gebruikt in combinatie met alle TTN Next Generation tampondrukmachines. Met een lineair takt transportband kunt u geautomatiseerd drukken en daardoor een veel hogere productiviteit behalen. Met name het meerkleuren drukken gaat op de lineair band zeer snel. We kunnen de lineair takt transportband in diverse configuraties bouwen, afhankelijk van de producten die u ermee wilt drukken.

Indien nodig, kunnen we op de lineair takt transportband nog andere apparatuur op en bijbouwen. Bijvoorbeeld:

 • Laad station.
 • Uitname station.
 • Voorbehandeling apparatuur (bevlammen, plasma of corona).
 • Nabehandeling apparatuur (bevlammen, plasma of corona).
 • Droogtunnel.
 • Evt. andere bewerkingen. De standaard lineair takt transportband is leverbaar in 2 verschillende formaten:
 • 1: 33 pallets, 4 inch breed met 11 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
 • 2: 22 pallets, 6 inch breed met 7 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
Er is ook een verlengde versie leverbaar in 2 versies:
 • 1: 64 pallets, 4 inch breed met 24 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
 • 2: 32 pallets, 8 inch breed met 12 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.

Andere lengte en breedtes van de lineair takt transportband zijn op verzoek leverbaar. In principe doen de indextafel en lineair takt transportband hetzelfde. Echter beide systemen hebben voor en nadelen:

De indextafel:
Voordeel: heeft per product relatief weinig productmallen nodig.
Nadeel: Men heeft voor iedere drukgang een separate tampondrukmachine nodig.

Lineair takt transportband:
Voordeel: meerkleuren drukwerk kan met 1 tampondrukmachine uitgevoerd worden.
Nadeel: Men heeft veel productmallen nodig per product.

Transportbanden

TTN transportbanden kunnen worden geleverd in diverse afmetingen. Al onze transportbanden worden compleet geleverd met frequentieregelaar om de snelheid van de transportband aan te passen.
Bandmateriaal: Poly-urethaan. (ander materialen op verzoek leverbaar.)

Diverse standaard maten zijn leverbaar:

 • 200x1500mm
 • 200x2000mm
 • 300x1500mm
 • 300x1500mm

Andere maten ook leverbaar op aanvraag.

Als drogen op kamertemperatuur niet toereikend is, kunnen we de transportbanden ook nog leveren met een droogtunnel met warme luchtblazer.

Kruistafels

De TTN kruistafels zijn ideaal om uw producten op te positioneren voor het drukken. We hebben 4 kruistafels in ons assortiment.

 • XY 75 kruistafel
 • XY 100 kruistafel
 • XY 170 kruistafel
 • XY 240 kruistafel

Alle XY tafels zijn in de X- en Y-richting verstelbaar. De XY 100 en XY 170 hebben daarnaast ook een ronde topschijf die gecontroleerd geroteerd kan worden. Zo kan men ervoor zorgen dat de bedrukkingen ook recht op de producten geplaatst worden. Eenmaal in positie kun je met een schroef de XY tafel borgen.

De XY 240 Kruistafel kan ingebouwd worden in de machine onderstellen. Deze hebben ook de roteer mogelijkheid. Deze tafel is ontwikkeld om productshuttles uit te lijnen, maar kan ook worden gebruikt om producten of zelfs hele tampondrukmachines uit te lijnen.

Onderstellen TTN tampondrukmachines

Tafel onderstel TTN 100 en 200 serie
Dit onderstel kan gemonteerd worden op praktisch iedere werktafel. Het wordt geleverd met een in hoogte verstelbare producttafel die optioneel nog uitgebreid kan worden met een XY kruistafel 100mm met rotatie mogelijkheid. Als het onderstel in combinatie met een 2- of 3-kleuren tampondrukmachine wordt gebruikt, kan men op de producttafel een elektro-pneumatische 2-kleuren shuttle slag 100/125mm of een elektro-pneumatische 3-kleuren shuttle slag 2x80mm monteren.

Hoog onderstel TTN 100 en 200 serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Het onderstel is uitgevoerd met een hoogte verstelbare producttafel. De geleiding voor deze tafel is teruggelegd in het onderstel wat de beenruimte ten goede komt. De producttafel is uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.
Hoog onderstel TTN Universal serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Aan dit onderstel zit geen producttafel. De producttafel zit namelijk al aan de tampondrukmachine zelf bevestigd. Dit onderstel kan gebruikt worden onder de TTN Universal serie tampondrukmachines, maar ook de TTN 100 en 200 Next Generation tampondrukmachines kunnen hier op geplaatst worden. uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.
Hoog onderstel TTN 350 serie
Het onderstel heeft een ergonomisch ontwerp. Met dit onderstel kunt u zowel zittend als staand aan de tampondrukmachine werken. Het onderstel is uitgevoerd met een hoogte verstelbare producttafel. De geleiding voor deze tafel is teruggelegd in het onderstel wat de beenruimte ten goede komt. De producttafel is uitgevoerd met sleuven met daarin glijmoeren voor het bevestigen van productmallen, kruistafels of shuttles. Optioneel kan de producttafel vervangen worden door een geïntegreerde XY 240 kruistafel die special is ontworpen voor het monteren van elektronische shuttles. Het complete onderstel kan voor opslag worden gebruikt. De linkerkant van het onderstel is namelijk voorzien van een met sleutel afsluitbare deur.

Shuttles voor TTN tampondrukmachines

Elektronische multi-kleuren shuttle slag 260, 360 of 610mm.
Deze shuttles kunnen worden gecombineerd met machines Next Generation serie. De shuttle wordt aangedreven door een stappenmotor. De bediening van de shuttle is geïntegreerd in het bedieningspaneel van de bijbehorende tampondrukmachine. De shuttle is naar eigen wens in aantal kleuren en positioneringen in te stellen. Dit is dan wel gelimiteerd tot de maximum configuratie van de tampondrukmachine. Een kruistafel XY 100 of XY 170 kan op de producttafel van de shuttle worden gemonteerd voor een betere productpositionering.

Aanvulling op de elektronische shuttles: TTN XY 240 voor het integreren in hoge onderstellen
Deze kruistafel is speciaal ontworpen voor het gebruik van elektronische shuttles, in combinatie met het gebruik van een tampondrukmachine met een hoog onderstel. De kruistafel past precies in het hoge onderstel. Ook is deze tafel met een vernuftig rotatie system voor zeer accurate positionering. Op de kruistafel kan i.p.v. een elektronische ook een normale producttafel worden gemonteerd voor het plaatsen van grote productmallen.
Electro-pneumatische productshuttles slag 70mm, 80mm, 100mm, 125mm of 2x80mm.
Dit type shuttle kan alleen in combinatie met de Next Generation series machines worden toegepast. Deze shuttles zorgen er voor dat de producten tijdens het drukproces van de ene naar de andere kleur vervoerd worden. De shuttles zijn leverbaar in verschillende slaglengtes afhankelijk van het type tampondrukmachine waar op ze worden gemonteerd. De snelheid waarmee de shuttle beweegt is instelbaar. Een kruistafel XY 75 of XY 100 kan op de producttafel van de shuttle worden gemonteerd voor een betere productpositionering.
Electro-pneumatische tamponshuttles slag 100mm en 150mm.
Dit type shuttle kan alleen in combinatie met de TTN 200 Next Generation 2-kleuren of de TTN Universal 2-kleuren machines worden toegepast. Deze shuttles zorgen er voor dat de tampons tijdens het drukproces verschoven worden om zo een 2-kleuren druk te maken. Het grote voordeel hiervan is dat de te bedrukken producten niet bewegen. De shuttles zijn leverbaar in 2 verschillende slaglengtes afhankelijk van het type tampondrukmachine waar op ze worden gemonteerd. De snelheid waarmee de shuttle beweegt is instelbaar.

Tape-cleaners voor TTN tampondrukmachines

Een zeer doeltreffende manier om de tampons tijdens het drukken schoon te maken is met plakband. Vaak wordt handmatig de tampon even schoongemaakt. Er bestaat ook de mogelijkheid om de tampondrukmachine uit te voeren met een tape-cleaner. Op alle machines uit de TTN Next Generation series is een tape-cleaner unit leverbaar. De tape-cleaner wordt bediend via het bedieningspaneel van de bijbehorende tampondrukmachine. Van daaruit is het mogelijk om een interval te programmeren waarbij de tape-cleaner moet werken, bijvoorbeeld na iedere 5de drukgang. Na iedere reiniging trekt de tape cleaner de plakband door zodat er een nieuw stuk plakband klaar staat voor de volgende reiniging. De lengte van het doortrekken kan ook worden ingesteld. De foto toont een tape-cleaner in combinatie met een TTN 90 EKO TE tampondrukmachine. Dit model tape-cleaner past op alle TTN Next generation tampondrukmachines

Productmallen voor tampondrukmachines

TTN levert handige producten voor het maken van productmallen. Ook heeft TTN veel ervaring met het maken van product mallen op maat. Bij TTN kunt u ook uw productmallen op maat laten maken.

Deze worden op specificatie van de klant vervaardigd. Dit soort mallen zeer duurzaam en ook reproduceerbaar in series. Dus uitermate geschikt voor het gebruik in combinatie met tampondruk automatiseringen. Het materiaal waar dit soort mallen van gemaakt worden is over het algemeen thinner bestendig en kunnen dus goed worden schoongemaakt bij eventuele misdrukken. Dit soort mallen kunnen uitgevoerd worden met magneten en paspen gaten om het uitwisselen van productmallen zonder hulp van gereedschap uit te voeren.

Kneedsiliconen 2-componenten

Deze kneedsilicone moet gemengd worden in de verhouding 1:1 waarna het met de hand gekneed moet worden tot een homogeen gekleurde massa. Vervolgens kun u uw te bedrukken product in de gom drukken en eventueel rondom een beetje aandrukken tot het goed om het product heen sluit. Binnen enkele minuten is de kneedsiliconen uitgehard en kunt u hem als opname voor uw product op de machine monteren. Schoon, makkelijk snel. Leverbaar in sets van 10 kg (2x5kg). Eenmaal uitgehard zal de mal toch enigszins rubberachtig aan blijven voelen. Stevig genoeg om producten prima te positioneren, maar zacht genoeg om de producten niet te beschadigen.

Kunsthars FC51

Een 2 componenten (verhouding 1:1) kunsthars geschikt voor het gieten van productmallen. Uitermate geschikt voor producten waar moeilijk een mal van te maken is. Als het eenmaal gemengd is duurt het ongeveer 20 tot 25 minuten voordat de hars uithard. Na het uitharden kan men zeer eenvoudig gaatjes boren of andere bewerking uitvoeren op het materiaal. Leverbaar in sets van 1,5 kg (2×0,75kg) In tegenstelling tot de kneedsiliconen mallen is deze mal van hard materiaal.

Indextafels voor tampondrukmachines

De indextafel is een systeem welke kan worden gebruikt in combinatie met alle TTN Next Generation tampondrukmachines. Met de indexeertafel kunt u geautomatiseerd drukken en daardoor een veel hogere productiviteit behalen. Met name het meerkleuren drukken gaat op de indexeertafel zeer snel. Het grote voordeel van een indextafel is dat men meerdere handelen tegelijkertijd kan doen. Zo kunnen meerdere kleuren tegelijkertijd worden gedrukt. Dit gaat sneller dan wanneer een standaard machine met shuttle kleur voor kleur af moet drukken. Ook kan men tijdens het drukken van de producten andere producten weer voor- en/of nabehandelen. Ook het laden en lossen van de producten kan gelijktijdig met het drukproces worden uitgevoerd. Een ideaal instrument om hoge output te draaien. Per product heeft men wel meerdere identieke productmallen nodig die hoogwaardig zijn vervaardigd. We kunnen de indexeertafel in diverse configuraties bouwen, afhankelijk van de producten die u ermee wilt drukken. Zo kunnen we de indexeertafel leveren in de volgende verdelingen:
 • 2-stappen
 • 3-stappen
 • 4-stappen
 • 6-stappen
 • 8-stappen
 • 12-stappen
 • 24-stappen
Ook kunnen we de diameter van het blad aanpassen. Standaard hebben we bladen van 400 en 600mm diameter. Andere formaten zijn ook leverbaar.

De machine hier op de foto is een 4-staps indexeertafel met een diameter van 400mm in combinatie met een TTN 90 EKO TE

Lineair takt transportband voor tampondrukmachines

De lineair takt transportband is een system welke kan worden gebruikt in combinatie met alle TTN Next Generation tampondrukmachines. Met een lineair takt transportband kunt u geautomatiseerd drukken en daardoor een veel hogere productiviteit behalen. Met name het meerkleuren drukken gaat op de lineair band zeer snel. We kunnen de lineair takt transportband in diverse configuraties bouwen, afhankelijk van de producten die u ermee wilt drukken.

Indien nodig, kunnen we op de lineair takt transportband nog andere apparatuur op en bijbouwen. Bijvoorbeeld:

 • Laad station.
 • Uitname station.
 • Voorbehandeling apparatuur (bevlammen, plasma of corona).
 • Nabehandeling apparatuur (bevlammen, plasma of corona).
 • Droogtunnel.
 • Evt. andere bewerkingen. De standaard lineair takt transportband is leverbaar in 2 verschillende formaten:
 • 1: 33 pallets, 4 inch breed met 11 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
 • 2: 22 pallets, 6 inch breed met 7 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
Er is ook een verlengde versie leverbaar in 2 versies:
 • 1: 64 pallets, 4 inch breed met 24 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.
 • 2: 32 pallets, 8 inch breed met 12 registerposities die gebruikt kunnen worden voor bewerkingen.

Andere lengte en breedtes van de lineair takt transportband zijn op verzoek leverbaar. In principe doen de indextafel en lineair takt transportband hetzelfde. Echter beide systemen hebben voor en nadelen:

De indextafel:
Voordeel: heeft per product relatief weinig productmallen nodig.
Nadeel: Men heeft voor iedere drukgang een separate tampondrukmachine nodig.

Lineair takt transportband:
Voordeel: meerkleuren drukwerk kan met 1 tampondrukmachine uitgevoerd worden.
Nadeel: Men heeft veel productmallen nodig per product.

Transportbanden

TTN transportbanden kunnen worden geleverd in diverse afmetingen. Al onze transportbanden worden compleet geleverd met frequentieregelaar om de snelheid van de transportband aan te passen.
Bandmateriaal: Poly-urethaan. (ander materialen op verzoek leverbaar.)

Diverse standaard maten zijn leverbaar:

 • 200x1500mm
 • 200x2000mm
 • 300x1500mm
 • 300x1500mm

Andere maten ook leverbaar op aanvraag.

Als drogen op kamertemperatuur niet toereikend is, kunnen we de transportbanden ook nog leveren met een droogtunnel met warme luchtblazer.

Neem nu contact op

Geïnteresseerd?
Mail ons

Contact

Tampo Techniek Nederland B.V.
Mail ons

© Tampo Techniek Nederland BV - Website: Van Dongen Design - Inloggen